Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Διάφορα , αδιάφορα ( ίσως όχι και τόσο )

Σαββατόβραδο στους κουμπάρους για τη γιορτή της βαφτιστήρας μας . Οργιώδες ΒΒQ , κρασάκι , μπύρες και συνοδευτικά μεζεκλίκια περιελάμβανε το μενού. Η παρέα ήταν από το σχολείο των παιδιών τους και μόνο εμείς ήμασταν οι " άσχετοι ".Η σύνθεση αποδείχτηκε πάρα πολλή καλή με χιούμορ , ατάκες , ενδιαφέρουσες συζητήσεις , κοινωνικό κουτσομπολιό κλπ. κλπ. Είχαμε : δημοσιογράφους του ΑΝΤ1 και ΜΕGA , αεροσυνοδό , μοριακό βιολόγο , ογκολόγο , συγγραφέα και μεγαλοστελέχη πολυεθνικών.
Συνοπτικά , τι αποκόμισα :
  • Η Ολυμπιακή είναι το πιο μεγάλο " κρεβάτι "
  • Η Τηλεόραση είναι το πιο μεγάλο " κρεβάτι "

( μέχρι το τέλος της βραδιάς , αυτό δεν ξεκαθαρίστηκε )

  • Οι διακοπές στο Ντουμπάι είναι πιο οικονομικές από τις διακοπές στη Μύκονο ( σε 5άστερο με spa και δε συμμαζεύεται , όχι σακίδιο , παραλία και μπάνιο όταν βρέξει )
  • Από τον Ιούλιο γνώριζαν στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια για εκλογές μέσα στον Οκτώβριο (έπαιζε η 11η και όχι η 4η όμως )
  • Οι Έλληνες , είμαστε από τους πιο ομοιογενείς πληθυσμούς παγκοσμίως και ο πιο ... στην Ευρώπη , στο πέρασμα των χρόνων. Δεν έχει αναμειχθεί δη λ. η γενετική μας ταυτότητα με στοιχεία γειτόνων ή κατακτητών. Η κουβέντα είχε τεράστιο ενδιαφέρον με βομβαρδισμό ερωτήσεων στον βιολόγο που ... τα είδε όλα!
  • Οι ιογενείς μορφές καρκίνου ... κολλάνε!! !Είναι κλινικά αποδεδειγμένο , έχει καλή πρόγνωση και πλήρη θεραπεία αν βρεθεί έγκαιρα.
  • Η νέα πάθηση που τείνει να ξεπεράσει και το αλλεργικό άσθμα στα παιδιά λέγεται ιδιοπαθής αλλεργική οισοφαγίτιδα (το παιδί είναι αδύνατο να καταπιεί ακόμα και νερό !)Συχνά συγχέεται με ψυχολογικές διαταραχές λήψης τροφής με αποτέλεσμα λάθος αντιμετώπιση και τρομερή ταλαιπωρία για παιδί και γονείς που βλέπουν το παιδί να λιώνει και δε ξέρουν τι να κάνουν.

Έφυγα με ένα συναίσθημα " ... ευτυχώς που δε πάθαμε και τίποτα " !!!

7 σχόλια:

mamma είπε...

Όταν λέτε "...είναι το πιο μεγάλο κρεβάτι", το λέτε με υπονοούμενον σεξουαλικόν; να ξέρω αν θα ξαναμπώ στο μπλογκ σας δλδ.

The Gasbird Familly είπε...

Συγγνώμη που σε σοκάρω αλλά με τα περιστατικά που άκουσα και για τα δύο "κρεβάτια", λειτουργεί το σύστημα " φύγε συ,έλα συ " ;DDD

Ιωάννα είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσες γνώσεις αποκομίσατε! Αυτό δεν ήταν γιορτή, κάτι σαν το συμπόσιο του Πλάτωνα ήτανε. Πολύ μου άρεσε και η ανάρτηση της Ναϊάδας!

Αννα είπε...

Εγώ θέλω ενα γιατρο να με κοιτάξει γιατί εχω νευρα!!!
Εμαθα πως μια μαθητρια μου εχει παντρευει και εχει και παιδι!!!

ΥΓ..Την εκανα μαθημα 2004 και πηγαινε Ε ταξη!!!
Βγαλε συμπερασμα!!!

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

χμμμ...
ειναι πολλα τα κρεββατια συμπεθερα και βρωμικα τα σεντονια...
ευτυχως που προλαβαμε και στρωσαμε τα δικα μας...
κι οπως στρωσαμε θα κοιμηθουμε...
τι λεω παλι...;

καλα που πηγατε και τους πετυχατε ολους αυτους...;
ο καρκινος κολαει...;ναι οκ ο συγκεκριμενος...;μα τα βιβλια μου μεσα ποτε δεν το ξανακουσα αυτο...

νεραιδενια σας φιλακια!!!

The Gasbird Familly είπε...

ΙΩΑΝΝΑ,
πράγματι ήταν τρομερά ενδιαφέρουσες συζητήσεις με πρωτιά στα της γεννετικής ταυτότητας (ξύπνησε ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσα μας!)και δεύτερο φυσικά ... τα κρεββάτια (διότι όλοι κρύβουμε μια Λαμπίρη ).
Το ποστ της Συμπεθέρας ήταν τρυφερότατο , αγαπησιάρικο , συγκινητικό και πέρα για πέρα αληθινό!
ΣΥΜΠΕΘΕΡΑ,
θα σου γράψω σε μέιλ τα του καρκίνου.Κι εγώ τά ΄χασα αλλά η επιστήμων θα παρουσιάσει την έρευνα στο διδακτορικό της οπότε μάλλον ευσταθούν τα λεγόμενα.

Κωνσταντίνος είπε...

Νικούλα μου όπου ακούς πολύ Άδωνι κράτα πολύ μικρό καλάθι.

Αν την ξαναπετύχεις τη βιολόγο ρώτα την πως στο καλό διαφορετικές μελέτες έχουν τόσο διαφορετικά αποτελέσματα για τις απλοομάδες των Ελλήνων (δες στο
http://en.wikipedia.org/wiki/Y-DNA_haplogroups_by_ethnic_groups).

Πότε μπορώ να σε πάρω τηλέφωνο για να κανονίσουμε για τα βαφτίσια της μικρής;