Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Είναι πολλά τα ... φάουλ , Άρη !


Αναφέρομαι στο νομοσχέδιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες και παρά την κινητοποίηση , με ομαδικό υπόμνημα 17 συλλόγων σχετικών με τον αυτισμό , ο ΥΛΑ και το Asperger 's syndrom δεν περιελήφθησαν στο άρθρο 37 (εισαγωγή στην τρ/μια εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις - 5% ).
Έρχονται τώρα οι δικηγόροι του διαβόλου και αρχίζουν " ... μα δεν είναι πάθηση ... δεν είναι αναπηρία ..." . Είναι σίγουρα όμως μία διαταραχή που , αποδεδειγμένα παγκοσμίως , στους κόλπους της μπορεί να περιλαμβάνει άτομα με ιδιαίτερα ταλέντα , εξαιρετικές ικανότητες ή ιδιοφυή μυαλά που να αξίζουν και υπό συνθήκες να μπορούν να παρακολουθήσουν μια ανώτατη εκπαίδευση. Αναγκάζονται λοιπόν να υποβληθούν στον στρεσογόνο κλασσικό τρόπο των πανελλαδικών που από μόνος αρκεί για να τα αποθαρρύνει ( και τους γονείς επίσης ) να κάνουν την προσπάθεια. Η αυτόματη εισαγωγή θα ήταν μία σημαντική ενίσχυση στην εξέλιξη αυτών των ατόμων. Παρόλα αυτά ο αυτισμός είναι παντελώς εκτός απ' αυτή την κατηγορία.
Διαβάζω τις παθήσεις και βλέπω διάφορα σύνδρομα , νόσους και διαταραχές ,κάποια πολύ σοβαρά με τους πάσχοντες να μη φθάνουν σε σημαντικό ποσοστό στην ηλικία των εισαγωγικών εξετάσεων. Διαβάζω δε και το απίθανο " ...από τραυματική απώλεια και των δύο όρχεων ή αμφίπλευρη ορχεκτομή .." και μένω!!!Που το βρήκατε Άρη αυτό και το εντάξατε?Ποιο δαιμόνιο μυαλό σκέφτηκε να περιληφθεί αυτό και όχι ο ΥΛΑ?!
Πολλά τα φάουλ λοιπόν και για εσάς ... Άρη και για τους υφυπουργούς σας ... Άρη και για την λοιπή κουστωδία σας που αγενώς μας αγνόησε , προκλητικά μας παρέπεμψε ( προς την έξοδο να πω ?)δίνοντας το μήνυμα " αρκετά με τον αυτισμό ... ό,τι πήρατε , πήρατε !!!" .
Δεν θα κλείσει εδώ το θέμα επειδή ψηφίστηκε ο νόμος . Θα υπάρξει συνέχεια. Σκέφτομαι όμως ότι με την παρούσα κατάσταση , αν η κλίση του Θοδωρή στα μαθηματικά εξελιχθεί σε σπουδαία ικανότητα που να του επιτρέπει να παρακολουθήσει το αντίστοιχο Τμήμα , σαν αυτιστικός δε θα έμπαινε αυτόματα αλλά σαν ... ευνούχος όμως ???

ΚΌΚΚΙΝΗ ΚΆΡΤΑ ΆΡΗ !!!

7 σχόλια:

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

α μα βεβαια...
ορθα σκεπτομενοι σου λεει αμα χασεις τους ορχεις βρε αδερφε πως να δωσεις εισαγωγικες εξετασεις...;ολα κι ολα ζουμε σε υπευθυνο και ευαισθητοποιημενο κρατος...

απο την αλλη παλι δειχνουν και την καλη τους θεληση βαζοντας σε λιστες παιδια με παθησεις που δεν θα φτασουν μεχρι την συγκεκριμενη ηλικια...
σου λεει κυρια μου εγω το εβαλα...τι φταιω αμα δεν εφτασε...

τι να σου πουν και τα αυτιστικα μετα...;
κοψτε κατιτις κι εσεις...οτι περισσευει τελος παντων...

το μονο που μετανιωνω ειναι που οταν επρεπε δεν βγηκα στους δρομους να σπασω μερικα κτιριακια κι εγω...
περιμενω τελευταια την καταλληλη ευκαιρια...

σας φιλω!!!

emma είπε...

Απιστευτο!

mamma είπε...

Σε ένα γραφείο που δούλευα παλιά παλιά οι εργοδότες, όλους όσους τους έπρηζαν τ' αρχίδια, τους έλεγαν "Άρη". Όταν ρώτησα τι σόι συνθηματικό είναι αυτό, μου απάντησαν πως βγαίνει από το "παπάρης".

Εκλογές προ των πυλών. Με τις υγείες μας!

The Gasbird Familly είπε...

ΣΥΜΠΕΘΕΡΑ
γκαζάκια !... δυστυχώς φαντάζει ως η μόνη λύση!!!
ΕΜΜΑ
Απίστευτο κι όμως αληθινό !
ΜΑΜΜΑ
Το ίδιο σκεπτικό με τους παλιούς εργοδότες σου είχα εξου και οι τελίτσες μπροστά από το όνομα.Είπα να μη το χοντρύνω αλλά τα τραβάει ο οργανισμός τους.

houz είπε...

Καλησπέρα, καλή χρονιά και μπόλικη τύχη σε όλους μας......

Θα τολμήσω μια παρατήρηση.

Μην πέσουμε στην παγίδα του εσωτερικού διχασμού ανάμεσα στις διάφορες παθήσεις, αναπηρίες και διαφορετικότητες.

Καλό είναι να σταματήσει το «γιατί αυτοί και όχι εμείς» να να μείνουμε στο «γιατί όχι εμείς».

Το να μεταφέρουμε τον διάλογο στο αν αξίζανε αυτοί που δεν έχουν μικρό όριο βιωσιμότητας και οι λοιποί με τον περιττό αριθμό όρχεων απλώς βοηθάμε τους ...Αρηδες ( καλό παιδί έβαλα τις τελείες και εγώ ).

Νιώθω ότι σε μελλοντική συνάντηση του Άρη με "αυτούς" το επιχείρημα "εγώ θέλω να σας βοηθήσω αλλά θα ξεσηκωθεί η Gasbirdοικογενεια"
είναι βούτυρο στο ψωμί τους.

Ο εσωτερικός διχασμός είναι κάτι που θέλει σύνεση και διαρκή προσπάθεια γιατί απλά είναι ενστικτώδες ιδιαίτερα δε όταν οι πόροι είναι λιγοστοί.
Και αντί να μαχόμαστε για περισσότερο ψωμί πολεμάμε αναμεταξύ μας για το ποιος θα πάρει τα ψίχουλα.........

The Gasbird Familly είπε...

Νομίζω ότι είσαι αρκετα ευφυής για να καταλάβεις ότι ΔΕΝ τίθεται τέτοιο θέμα.Μακάρι να έμπαιναν τόσα κι άλλα τόσα ΚΑΙ ο αυτισμός μαζί.
Σχολιάζω το σκεπτικό των ...άρηδων να βάλλουν τα απίθανα όπου μπορεί να εμφανιστεί από κανένα παιδί μέχρι ...ένα (?)και άφησαν το προφανές που σίγουρα θα υπάρξει περισσότερη προσέλευση.
Επίσης δε νομίζω ότι ο σύλλογος συνδρόμου Brugada πχ. κινητοποιήθηκε ιδιάιτερα για να ενταχθεί ενώ αντίθετα οι του αυτισμού ζήτησαν ακρόαση , κατέθεσαν υπόμνημα ,έλαβαν τα ... του Άρη και τέλος.
Επίσης, είχε δηλωθεί ότι η απώλεια μελών του σώματος δε συνιστά αιτία ειδικής μεταχείρισης.Οι όρχεις γιατί?(με κάθε σεβασμό στους πάσχοντες).

Τις καλύτερες ευχές μας για το πρωτάκι.Καλή σχολική χρονιά.

Ιωάννα είπε...

Συγκλονιστικό!!! Εδώ στας εξοχάς δεν μαθαίνουμε τίποτα. Μόνο τελευταία πρόσεξα τον Καστράτο μας να περπατεί κορδωμένος και περήφανος.

Συμφωνώ με τις θέσεις του Houz και τις δικές σου.