Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Τι Λοζάνη , τι Κοζάνη (?)

Τετάρτη μεσημέρι ψάχνω στο τηλέφωνο τον Ελβετό συνεργάτη για θέμα της δουλειάς. Παίρνω στην εταιρεία , το κέντρο δεν απαντά. Παίρνω στο εσωτερικό του , τίποτα. Προσπαθώ και στο κινητό , κλειστό. Μα τι έπαθαν , μήπως έχουν καμιά αργία?Στέλνω μέιλ ,μη μπορώντας να κάνω κάτι άλλο κι έρχεται η απάντηση την Πέμπτη:
- Κάθε Τετάρτη , κλείνουν δουλειές και σχολεία νωρίτερα (12.30 μμ) ώστε οι γονείς να παίρνουν τα παιδιά τους και να περνούν εποικοδομητικά το υπόλοιπο της μέρας σε κοινές δραστηριότητες ( πχ , ο δικός μου πήγε για σκι ) ώστε να ενισχύεται η επικοινωνία και το δέσιμο της οικογένειας!Εσείς στην Ελλάδα , δεν το κάνετε ?
- ....Εεεε.....όχι !
- Ooh! I 'm sorry !
Εάν εσύ σόρρυ , φαντάσου τι πρέπει να πούμε εμείς!Εδώ είμαστε Νεάντερταλ και βγάλε!Δεν υπάρχει μέριμνα για τις απλές καθημερινές ανάγκες μιας οικογένειας και θέλουμε φροντίδα και πρόνοια για τις ειδικές ανάγκες?!Ούτε σε 100 χρόνια ,ργμ, ούτε σε 1000.

5 σχόλια:

Διόνα είπε...

Ο Ελβετός μας ξάδερφος έλεγε επίσης ότι τα μαγαζιά δεν κλείνουν ποτέ μετά τις 6 το απόγευμα γιατί αν παραταθεί το ωράριο θα έχει επιπτώσεις στην οικογενειακή ζωη των εργαζόμενων... Αισθάνθηκα από άλλον πλανήτη :(

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

νεξτ ταιμ μαι ντιαρ πες του πως χιαρ καθε δευτερα,τριτη,τεταρτη,πεμπτη,παρασκευη
οου και το γουικεντ γουι τραι να ζησουμε σαν ανθρωποι...
δε ρεστ ιζ μπουλσετ φορ ας χιαρ ιν κατα τ'αλλα μπιουτιφουλ γκρις...

μενι μενι κισις σε ολη την φαμιλι!!!

aeriko είπε...

Τι ξερουν και αυτοι...Τους εχει παγωσει το μυαλο απο το κρυο.

και στη Βρεττανια τα μαγαζια κλεινουν 5μιση εκτος απο τα σουπερ μαρκετ αλλα ειναι ανοιχτα τα περισσοτερα και Κυριακες, απλα παιρνουν προσωπικο για μερικη απασχοληση για να καλυψουν τις εξτρα ωρες. Ετσι εχεις και χρονο για ψωνια/αναγκες του σπιτιου και την Κυριακη.

athanasia είπε...

Όπως σε όλα εδώ, έτσι και το ενδιαφέρον για την οικογένεια εξαντλείται σε λόγια. Και, συχνά, ο βασικός λόγος για τα αντιοικογενειακά ωράρια είναι η κακή οργάνωση στις δουλειές που απαιτεί επιτόπια παρουσία για άπειρες ώρες...

The Gasbird Familly είπε...

Πίκρα μεγάλη !!!
Και που να σας πω τα περί εκπαίδευσης- ΕΚΕΊ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ , ΕΚΑΣΤΟΣ-θα πάμε να αυτοκτονήσουμε ομαδικώς!
ΔΙΟΝΑ
Μόνο από άλλο πλανήτη?Άλλο σύμπαν να λες ,εκατομύρια έτη φωτός μακριά1
ΣΥΜΠΕΘΕΡΑ
Που είσαι εσύ?Ελπίζω να είστε καλά ή τουλάχιστον να παίρνετε τα πάνω σας σιγά-σιγά.
ΜΕΝΙ ΚΙΣΙΣ κι από μας!
ΑΕΡΙΚΟ
Είδες αυτά τα "παγωμένα κλίματα"!Χάλια μαύρα!
ΑΘΑΝΑΣΙΑ
Αυτό μας τρώει γενικώς , η ανοργανωσιά μας και η τσαπατσουλιά μας !