Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Update Πάτρας

Μου έστειλαν το παρακάτω :

http://www.gowest.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=18029&Itemid=2006

Μένω σ' αυτό :

" Μεγάλη έκπληξη και ενδιαφέρον προκάλεσε στο ακροατήριο η απάντηση που δόθηκε από την Καναδή προσκεκλημένη Μargaret Whelan, σε ερώτηση σχετικά με τις δομές στον Καναδά, που φημίζεται για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας που διαθέτει. Δήλωσε ότι γονείς κατέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, καταγγέλλοντας την κυβέρνησή τους ότι δεν μεριμνά στο βαθμό που υποχρεούται από το σύνταγμα για τα Αυτιστικά Άτομα. Η δικαστική απόφαση υποχρέωσε την κυβέρνηση του Καναδά στη δημιουργία δομών, καθώς και στη χρηματοδότηση της λειτουργίας τους. "

Αυτή τη στιγμή γνωρίζω 5 οικογένειες που έχουμε ξεκινήσει δικαστικό αγώνα για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα των παιδιών μας. Το λέω , το ξαναλέω , ίσως γίνομαι κουραστική αλλά διαφαίνεται ως ο μόνος δρόμος για να ασκήσουμε σημαντική πίεση (ειδικά όταν φθάσουμε Ευρωπαϊκό δικαστήριο )και να πετύχουμε ουσιαστικές αλλαγές για το μέλλον των παιδιών μας και για όσα ακολουθούν.

4 σχόλια:

emma είπε...

Και στη Γαλλια νομιζω το ιδιο εγινε, εφτασαν στο Ευροπαικο δικαστηριο. Φαινεται οτι αυτο ειναι ο μονος δρομος εδω, και ακομα με αυτο, πιστυεω ο δρομος θα ειναι μακρυ, (αν κρινω απο τι γινεται με τη ψυχιατρικη μεταρρυθμιση)

athanasia είπε...

Όντως.

The Gasbird Familly είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The Gasbird Familly είπε...

Σίγουρα είναι δύσκολος και θέλει χρόνο, κόπο και χρήμα.Στη Γαλλία δε , ήταν τέτοιο το πρόστιμο που τους ερχόταν οικονομικότερα να βελτιώσουν τα υπάρχοντα ή να δημιουργήσουν νέες δομές και ευκαιρίες για τα αυτιστικά άτομα.
Το θέμα είναι οι 5 να γίνουμε 10 , 20 , 50 , 100 και όσο πάει.Όσο είμαστε μονάδες δεν ιδρώνει ο .. αποτέτοιος τους!