Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Εσύ , τί θα κάνεις την Κυριακή ;


Συζητώντας στη δουλειά ,στο φιλικό και κοινωνικό κύκλο μας ,διαπιστώνω την έντονη διάθεση για αποχή από τις εκλογές. Είναι κάτι που δεν το κατανοώ διότι πάντα θεωρούσα (κι εξακολουθώ ) το δικαίωμα της ψήφου ως το μέγιστο δείγμα εφαρμογής της δημοκρατίας και μοναδικού τρόπου έκφρασης της λαϊκής επιθυμίας,των πολιτικών πεποιθήσεων και των κοινωνικών αναζητήσεων σε καθολική κλίμακα και με "ειρηνικό" τρόπο.
Δε θα διαφωνήσω με το γεγονός της άσχημης πολιτικοοικονομικής κατάστασης , της απαράδεκτης διαφημιστικής καμπάνιας όλων των κομμάτων και της παντελούς έλλειψης αναφοράς στα ευρωπαϊκά θέματα (που για αυτά γίνονται οι εκλογές !) αναγάγοντας την όλη υπόθεση σε εγχώρια εκλογική αναμέτρηση. Από την άλλη όμως οι εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και την εκπροσώπηση μας εκεί ,έχουν τεράστια σημασία γιατί:
-Διεκδικούμε σημαντικά κομμάτια οικονομικών πόρων
-Έχουμε συνεχή έλεγχο κι εποπτεία από φορείς και πρόσωπα της ΕΕ
-Όλες οι νομοθετικές διατάξεις που ψηφίζονται , οφείλουν να είναι δεσμευτικές και για την Ελλάδα.
-Τα ευρωπαϊκά δικαστήρια αποτελούν τον τελευταίο τόπο υπεράσπισης των ατομικών δικαιωμάτων (ειδικά για τα θέματα των παιδιών μας ίσως είναι η μόνη ουσιαστική στήριξη που θα μπορούμε να έχουμε)

Για αυτά και μόνο νομίζω ότι αξίζει να κάνουμε την κίνηση την Κυριακή , να ψηφίσουμε αυτό που ο καθένας θεωρεί το καλύτερο ( ή το μη χείρον !)και να δώσουμε το παρόν στην Ευρώπη με όσο το δυνατόν πιο αξιόλογους εκπροσώπους.

2 σχόλια:

houz είπε...

Συμφωνώ απολύτως.
Έστω και αν πρωτογενώς μοιάζει σαν αντίδραση, η αποχή από τα κοινά και η απαξίωση της χρήσης του δικαιώματος ( υποχρέωσης ) της ψήφου είναι ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στην «υπάρχουσα» κατάσταση.

Γιατί απλά δεν θα μεταφραστεί σαν «σας βαρεθήκαμε» αυτό νομίζω το ξέρουν όλοι και πρώτοι από όλους αυτοί αλλά σαν «σας βαρεθήκαμε και δεν ασχολούμαστε, συνεχίστε να παράγετε αυτό που παράγετε εμείς θα παραμείνουμε ήσυχοι»

Εγώ τι θα κάνω την Κυριακή ;
Δεν ξέρω, αν θα βγω από την τιμωρία θα σε πω

The Gasbird Familly είπε...

Καλέ ακόμα τιμωρία κάθεσαι?Βγες άνθρωπέ μου να πας να ψηφίσεις να γίνουμε από τρείς κι ο κούκο,τέσσερις (και ο κούκος)!