Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Επιστροφή στη φύση




Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολίου έφθασαν στο τέλος για φέτος και για διαφορετικό φινάλε σκεφτήκαμε μονοήμερη εκδρομή στο δάσος με παιχνίδι , δραστηριότητες, πικνίκ (κυρίως αυτό ) και χαλάρωση στη φύση.

Επιλέξαμε λοιπόν το οικολογικό πάρκο στην Παύλιανη (κοντά στη Γραβιά ) που είναι ένας χώρος μέσα στο δάσος , πολύ ωραία φροντισμένος και οργανωμένος. Από κορμούς δέντρων έχουν φτιάξει τραπέζια και πάγκους ολούθε , γεφυράκια εδώ κι εκεί , σχεδίες μέσα στο ποταμάκι που διασχίζει το μέρος , χειροκίνητα τελεφερίκ πάνω απ' τα νερά και όμορφα δενδρόσπιτα με αιώρες γύρω-γύρω στα δένδρα!

Μικροί και μεγάλοι ενθουσιαστήκαμε μόλις φθάσαμε!Μετά τη σχετική ανάβαση ( με το τζατζαλομάνι ανά χείρας ) και βλέποντας αυτό το ειδυλλιακό τοπίο ,τα παιδιά άρχισαν να κραυγάζουν και να τρέχουν σαν Ινδιάνοι Απάτσι , από δενδρόσπιτα σε σχεδίες και μετά στο τελεφερίκ κι από 'κει στα μονοπάτια και πάλι πίσω.


>

(Ο Θανάσης αλαλάζων στους εχθρούς του απέναντι δενδρόσπιτου)


Ο Θοδωρής ήταν ευτυχής. Είχε μπει η εκδρομή στο πρόγραμμα 2-3 μέρες πριν , είχαμε συζητήσει όλη τη διαδικασία και το τι θα δούμε εκεί που θα πάμε οπότε όλα καλά. Τα τρεχούμενα νερά , οι καταρράκτες και το τελεφερίκ ήταν τα καλύτερά του. Γενικά όμως , όπου τον έπαιρνε, χωνόταν και στα δύσκολα " την έκανε " με ελαφρά.

(Η ανάβαση . Η μάνα κρατάει τα μπόσικα & τα τζατζαλομάντζαλα επίσης!)


Η γνήσια Ελληνίδα μάνα που σέβεται τον εαυτό της (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου)οφείλει σε κάθε τέτοια περίσταση να κουβαλάει φαγητό στο κλασσικό ταπεράκι πάντα , τουλάχιστον για να φάνε 5 λόχοι!Κι επειδή ο Έλληνας είναι μεν φυσιολάτρης αλλά θέλει και τη λίγδα του ,ανεβάσαμε ( οι αθεόφοβοι !) και ψησταριά στο οικολογικό πάρκο (έτσι τους ρίχνουμε και μας ψηφίζουν!).






Φάγαμε , ήπιαμε , παίξαμε με τα παιδιά μας ,γίναμε μούσκεμα διότι με τόσα νερά γύρω-γύρω δεν το γλυτώνεις , αλλά πραγματικά ευχαριστήθηκε το μάτι μας να βλέπει πράσινο!Πάρτε μια μικρή γεύση!



















Για το τέλος , .... η ατραξιόν της εκδρομής , .... τα σουβλάκια !!!!



8 σχόλια:

MiKy είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ εκδρομούλα! ευχαριστούμε για την πράσινη ανταπόκριση;-)
σουβλάκια μεσα στο δάσος? και κουβαλήσατε και την ψησταρια και τα κάρβουνα? είστε απίθανοι!

Ιωάννα είπε...

Θαυμάσιες φωτογραφίες,ευχαριστούμε για τη μικρή γεύση Παραδείσου, η μυρωδιά έφτασε μέχρι εδώ. Ωστε εσείς ψήνατε λοιπόν; Κούκλος ο μικρός, ζήλεψα και τον Ταρζάν.

mamma είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mamma είπε...

πέτα ένα σουβλάκι κι από δω καλέεεεε!

Μαριλένα είπε...

Θεϊκό το "έτσι τους ρίχνουμε και μας ψηφίζουν!"

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

απιστευτες φατσες αλλη μια φορα!!!
απαιτω περισσοτερες φωτογραφιες των τεκνων συμπεθερα...λιγο ηταν αυτο για τα ματακια μου!!!

ομορφη εκδρομη...αλλα...
μα καλα ψησταρια μεσα στο δασος...;
και σουβλακια στην φωτο εν οψει καλοκαιριου και μεγαλης πεινας...;

αυτο ηταν χτυπημα κατω απο το φτερο...

νεραιδενια φιλακια σε ολους!!!

The Gasbird Familly είπε...

Πραγματικά ήταν παρα πολύ ωραία και όλοι το ευχαριστηθήκαμε!Τα σουβλάκια εξαφανίστηκαν σε dt!!!Το πιάσαμε το νόημα , "δώστε του λαού να φάει"!!!
Στην επόμενη εκδρομή θα ψήσουμε αρνιά , κοκορέτσια κλπ.Θα φροντίσουμε να είναι κοντά στις εκλογές του ΔΣ ώστε να βγούμε παμψηφεί!!!

aparadektos είπε...

Και να ξερες ποσο παιχνιδι εχουμε ριξει εμεις στο παρκο στην Παυλιανη....

Οταν φυγαμε μαζευαμε τις πληγες μας!! Ειχαμε κατασκοτωθει απο τα πεσιματα!!