Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Φωνή βοώντος.....

Ήθελα εδώ και λίγο καιρό να αναφερθώ στην προσπάθεια που κάνουμε , μία ομάδα γονέων με παιδιά στο φάσμα , ώστε να ακουστούν κάποια ουσιώδη πράγματα για τον αυτισμό και να διεκδικηθεί κάτι σε επίπεδο νομικών καλύψεων και ευρωπαϊκών προτύπων.

Με αυτό το σκεπτικό προχωρήσαμε στην έκδοση του περιοδικού " Παιδί - Ειδικά δικαιώματα " που το χρηματοδοτούμε μόνοι μας (και με όσους θέλησαν να γίνουν συνδρομητές)και φροντίζουμε να πηγαίνει σε κάθε πολιτικό ,βουλευτή ,στέλεχος ΥΠΕΠΘ ,δημοσιογράφο που θεωρούμε ότι πρέπει και μπορεί να βοηθήσει γι' αυτό το σκοπό.
Η συλλογή των 4500 υπογραφών για το θέμα της παράλληλης στήριξης την περασμένη άνοιξη και η γρήγορη , αρτιότερη και πληρέστερη παρουσίαση προτάσεων επί του νομοσχεδίου ειδικής αγωγής , έκαναν εντύπωση . Η αντιπολίτευση μας πλησίασε άμεσα (λογικό ) και άρχισε επερωτήσεις στη Βουλή " ενοχλώντας " την κυβέρνηση. Οι δημοσιογράφοι ασχολήθηκαν , όχι φανατικά αλλά έγινε λόγος σε εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Η σημαντική αναγνώριση για μας ήρθε τέλος Αυγούστου όταν το ΥΠΕΠΘ κάλεσε σαν εκπροσώπους του αυτιστικού φάσματος όχι συλλόγους , όχι οργανώσεις , όχι εταιρείες αλλά μία συντακτική ομάδα ενός περιοδικού. Αν υπάρχει μία παράγραφος και 10 αναφορές στον αυτισμό ,μέσα στο νέο νόμο Ειδικής αγωγής , οφείλεται σε μερικούς γονείς (που όλοι ανήκουμε σε διάφορους συλλόγους )που παραμέρισαν για λίγο τα καθημερινά τους προβλήματα και είπαν να φωνάξουν με προτάσεις κι επιχειρήματα ουσίας " ξέρετε , είμαστε κι εμείς εδώ " !
Το σίγουρο είναι ότι δεν είχαμε προσωπικό κέρδος μετά απ' αυτό. Ούτε ΠΣ είχαν τα παιδιά μας , ούτε ιδιαίτερη μεταχείριση . Το αντίθετο θα έλεγα, γι αυτό και πλέον κινούμαστε νομικά εναντίον Υπουργείου και Δ/ Ειδικής αγωγής.
Έκανα αυτή την αναφορά για να καταλήξω στην διημερίδα που οργανώνει το υπουργείο στις 7 & 8 Απριλίου με θέμα : "Ειδική αγωγή και υποστηρικ τικές τεχνολογίες στα σχολεία " και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ , δεν υπάρχει τίποτα , στα σχολεία δεν έχει κοινοποιηθεί καμία εγκύκλιος , ποιος θα είναι εκεί ουδείς γνωρίζει !!!Παρόλα αυτά ζήτησαν από εμάς να μιλήσουμε σαν εκπρόσωποι των γονέων παιδιών με αυτισμό. Σε ποιους ακριβώς θα μιλήσουμε ; Άγνωστο !
Η διάρκεια είναι 9.00-14.30 , Τρίτη και Τετάρτη (οι γονείς μιλούν τη δεύτερη μέρα).Όσοι πιστοί....
Ελπίζω να μην είναι " ....εν τη ερήμω!"

9 σχόλια:

Σοφία είπε...

Ως συνήθως, οι ελληνικοί φορείς διαπρέπουν με την ανοργανωσιά τους...

The Gasbird Familly είπε...

Δε ξέρω Σοφία μου αν είναι μόνο ανοργανωσιά ή παίζει και κάτι άλλο.
Επειδή μας είχαν υποσχεθεί και σειρά εγκυκλίων που θα κάλυπταν τα κενά του νόμου για τα θέματα μας,μήπως κι αυτό είναι πυροτέχνημα του στυλ : Κοιτάχτε ,εμείς κάνουμε πράγματα αλλά .....
Υπομονή μέχρι αύριο!

Ανώνυμος είπε...

Στα σχολεία κοινοποιήθηκε εγκύκλιος. Στο σχολείο του γιού μου μας ενημέρωσαν όλους τους γονείς που έχουμε παιδιά με προβλήματα και μας έδωσαν φωτοτυπία με το πρόγραμμα.

Maria-Maria είπε...

Στο δικο μας σχολειο παλι , τιποτα,

Μαριλένα είπε...

Ούτε εμείς μάθαμε κάτι από το σχολείο, για να δούμε.

The Gasbird Familly είπε...

Στο δικό μας ,ήρθε η εγκύκλιος την Παρασκευή 3/4!Γενικά στα σχολεία του Χαλανδρίου που έχω εικόνα ,ήρθε στο παρά πέντε!Δε συζητώ για πρόγραμμα ,φωτοτυπίες,ενημέρωση γονέων!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Gasbirdοοικογένεια, παρακολουθώ και το δικό σας ιστολόγιο και θα παρακολουθούσα και άλλα τόσα ακόμη, από οικογένειες σαν τις δικές μας, αν υπήρχαν ( ιστολόγια ). Υπάρχουν; Πάντως και έτσι ακόμη, μέσω των ιστολογίων, οι φωνές σας-φωνές μας, κάπου θα φτάσουν, κάποιον θα ευαισθητοποιήσουν. Εσείς το πήγατε πιο πέρα: εκδίδετε περιοδικό. Συγχαρητήρια και Μπράβο. Αλοίμονο σε αυτούς που κρύβουν το πρόβλημα, Αλοίμονο γι αυτούς και το παιδί τους και... για μας. Θέλω να ρωτήσω 3 πράγματα. 1ον: Πως μπορεί να προμηθευτεί κανείς το περιοδικό σας; 2ον: Που γίνεται η διημερίδα; και 3ον: χρειάζεται να δηλώσουμε κάπου ότι θα παρακολουθήσουμε;

Ιωάννα

Ανώνυμος είπε...

Τελικά πρόσεξα οτι είμαι 2 μέρες πίσω, οπότε άκυρα τα ερωτήματα Νο 2 και Νο 3.

Ιωάννα

The Gasbird Familly είπε...

Ιωάννα,
μπορείς να στείλεις στο μέιλ μας τη διεύθυνσή σου και θα σου στείλω τεύχη.
Η διημερίδα έγινε στο συνεδριακό χώρο του ΥΠΕΠΘ με είσοδο ελεύθερη.Δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο,μια από τα ίδια θα έλεγα.Απλά ήταν μια καλή ευκαιρία να βρούμε όλους τους ανευθυνο'υ'πεύθυνους μαζί και να τα "χώσουμε".Θα κάνω σχετική ανάρτηση το βράδυ.