Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Ο Εμπενίζερ ...ζεί !!!

Σύμφωνα με το γνωστό παραμύθι του Τσαρλς Ντίκενς , ο ήρωας Εμπενίζερ Σκρούτζ , η προσωποποίηση της γκρίνιας ,της μαγκουφιάς και της απληστίας μεταμορφώνεται χάρη στα Πνεύματα των Χριστουγέννων , σ'έναν καλόκαρδο άνθρωπο γεμάτο αγάπη , συμπόνια και απλοχεριά.



Ετσι ήμουν κι εγώ πάντα!Από 20-25 Νοεμβρίου στόλιζα το σπίτι (ΠΟΛΥ όμως) ,ετοίμαζα τα δέοντα εδέσματα και γλυκά ,στο CDplayer ο Φράνκυ διαδεχόταν το Νατ Κ.Κόουλ και το Μ.Κρόσμπυ σε χριστουγεννιάτικες μελωδίες ,όταν ήρθαν και τα παιδιά στη ζωή μας,το "έργο" συμπληρώθηκε με τα γράμματα στον Άι Βασίλη, τα δώρα ,τα κάλαντα.Παρέλειψα δε ν'αναφέρω τις ατελείωτες βόλτες στα μαγαζιά προς εύρεση και αγορά (φυσικά) του πιο πετυχημένου δώρου για τον καθένα στην οικογένεια και στον ευρύτερο φιλικό κύκλο.

Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά!Καμία διάθεση ,καμία επιθυμία,καμία απολύτως σχέση με το θέμα Χριστούγεννα!Ήρθαν τα δικά μας προσωπικά, μπλέχτηκαν με τα ευρύτερα κοινωνικά,ισοπεδώθηκε η ψυχολογία,πάει και το συναίσθημα.

Ο Θανάσης ,απογοητευμένος από τις συνεχείς αναβολές της μαμάς,στόλισε μόνος του ένα μικρό δέντρο και κόλλησε Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές στο δωμάτιό του .Κι εκεί που είπα "..το γλίτωσα για φέτος το πακέτο " έρχεται ο Τεό και ζητάει..δέντρο με φωτάκια!!!

Τρία χρόνια, μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε και να ξαναλέμε τα των Χριστουγέννων αλλά ο Τεό ..εκτός θέματος!Φέτος που εμείς είμαστε ..εκτός θέματος ήρθε ο μικρός και μας αράδιασε τα πάντα:δέντρο ,φωτάκια, Αη Βασίλης , δώρα ,κάλαντα ,Πρωτοχρονιά ...και δε συμμαζεύεται.Τι να κάνουμε κι εμείς στολίσαμε :ένα δέντρο, ένα καράβι(ναυτική παράδοση της οικογένειας) και το στεφάνι στην είσοδο.Τέλος.Ούτε φώτα ,ούτε Φράνκυ ούτε shopping.



Φέτος , οι Γιορτές θα είναι σαν μία σκέτη..από γιουβέτσι.Δεν πειράζει , καλό είναι και το κριθαράκι!

7 σχόλια:

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

μμμμ...
τωρα τι να πω συμπεθερα...
σε καταλαβαινω...
δεν πειραζει...
ας μην παιζει το ραδιοφωνο...
ας μην εχει φωτακια το σπιτι...
ας μην ειναι ολα στην εντελεια...
φτανει οι καρδιες λιγακι να φωτιστουν ...
φτανει το πνευμα των χριστουγεννων να δωσει αλλα δωρα...εκεινα που εχουμε πραγματικα αναγκη...

ο Τεο παρεπιπτοντως μια χαρα ξερει τι κανει...
οσο για τον Θαναση ευρηματικοτατο τον βρισκω...
σκασιλα μου που θα σας παρακαλω θα στολισω μονος μου...

πολλα πολλα φιλακια!!!
θα περασει κι αυτο που θα παει...

Maria είπε...

Και εγω δεν ειχα διαθεση αλλα οχι λογω των γεγονοτων, λογω οικογενειακων προβληματων.Και τα παιδια με το πες πες με βαλανε να στολισω δεντρο........Και καλα κανανε.Ε, μετα μου ειπαν , "μαμα δεν θα βαλουμε και εμεις φωτακια στο μπαλκονι? ολοι βαλανε" αντε εβαλα και φωτακια, και μετα αρχισα λιγακι να ανεβαινω,πηγαμε και σε κοντινο παρκακι, μαζεψαμε κουκουναρια, στολισαμε τα τραπεζια , και ξερεις , αρχισε να μου αρεσει.

....κοιτα να ανεβεις, προσπαθησε το , τα παιδια το χρειαζονται

ο Τεο αντιλαμβανεται την πραγματικοτητα , οτι δηλ ειναι μερες ...γιορτης, ε πρεπει και εμεις να κανουμε το αναγκαιο "κλικ" και για καποιες μερες να ξεχναμε τα προβληματα(λεω τωρα, προσπαθουμε)

φιλια

The Gasbird Familly είπε...

*Συμπεθέρα
Σ'αυτό ποντάρω...ότι θα περάσει.Αλλά πότε?Και με τί κόστος?Ιδού η απορία!

*Μαρία
Εχεις δίκιο ,δε χρωστάνε τίποτα τα παιδιά αλλά...ζορίζομαι πολύ!

mamma είπε...

Καλημέρα...
Εγώ ποτέ δεν είχα ιδιαίτερη όρεξη, τώρα με το παιδί θέλοντας και μη στολίζω!

Ανώνυμος είπε...

Μια που έχετε παιδάκι(α) δείτε προσεχτικά τις λίστες με τα παιχνίδια που ανακλήθηκαν στα links: http://www.service.mattel.com & http://www.cpsc.gov. Ίσως κάποιο από τα "επώνυμα" παιχνίδια που κρατά το παιδί σας να είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία του αφού μπορεί να το μολύνει με μόλυβδο...

Αννα είπε...

Με του Χριστού τη γέννηση
κάνω ευχές για σένα
να ‘ναι τα χρόνια σου πολλά,
καλά κι ευτυχισμένα

The Gasbird Familly είπε...

*Ανώνυμε
Τελικά δε ξέρεις απο που να φυλαχτείς!!Καλές γιορτές με..υγεία:-))

*Aννα
Ευχαριστούμε για τις ευχές!!!Κι εσύ ό,τι επιθυμείς, να το πετύχεις μέσα στη νέα χρονιά.Ας είναι πραγματικά μια ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !